IMG 6628

Mango-appelsiini kakku ilman uunia (recipe also in English)

En tiedä, oliko se itse ruoka vai tumma miestarjoilija, joka liikautti jotain sisälläni eräässä Thai-ravintolassa, kun söin mangolla ja appelsiinilla höystettyä kanaruokaa. Boom! Jotain hyvin primitiivistä loksahti auki; ehkä makean, kirpeän ja sensuaalisen yhdistelmä saa sellaista aikaan. Joka tapauksessa, kaikkien aistien avautuminen siirtyi myös kotiin (yes, you got that right ;)) ja lopulta myös kakkuun. Tämä kakku ei vaadi uunia, vie noin 10 minuuttia aikaa valmistaa (plus jäähdytysaika, eli aloita silti tarpeeksi ajoissa, jos tarkoituksesi on tehdä vaikutus seuralaiseesi) ja on sokeriton, viljaton ja miltei maidoton, joskin heraproteiinia olen siinä käyttänyt. Erityisen hyvin makumaailmaan sopii Fortix Ultra Whey vanilja-persikka tai Scitec Nutritionin Protein Delite coconut-almond -makuisena. Muista ostaa ready-to-eat -mangoja (itse ostan mangoni Vihannespörssistä, mutta tavallisistakin kaupoista saa näitä) Enjoy.

 

UUNITON MANGO-APPELSIINI PROTEIINIKAKKU

Ihana mango-appelsiinikakku on rakenteeltaan hieman kuivakakkumainen, mehevä ja murea samaan aikaan, eikä vaadi kypsennystä lainkaan.

1 pieni vuuallinen (Itse käytin 15cm lekuen irtopohjavuokaa)

Kakkuosa:

200 g Proegg smoothie, appelsiinin makuinen

100 g tuoretta mangoa

100 g kookosmaidon kermaosuutta*)

50 g Fortix Ultra Whey powder, vanilla-peach tai Scitec Protein Delite coconut-almond

80 g Foodin kookosmannaa sulatettuna ja jäähdytettynä

80 g Foodin kookosjauhoja

Ripaus suolaa ja halutessa steviaa makeutukseen

 

Kuorrute (valinnainen)

1 –  1 ½ dl Foodin kookosmannaa sulatettuna ja jäähdytettynä

100 g kookosmaidon kermaosuutta*)

Gym Beam -sokeritonta pannukakkusiirappia**)

Ripaus vaniljajauhetta

Ripaus suolaa ja halutessa steviaa makeutukseen

 

Koristeena käytin tuoretta mangoa, itsetehtyä manteli-nougatia, hampun-ja chia-siemeniä, syötäviä kukkia

 

  • *) Valmista kookoskerma kookosmaidosta seuraavasti: Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä avaa tölkki ja liruta siitä vesimäinen neste pois (voit käyttää sen nesteen vaikka smoothiessa!) ja kaavi purkkiin jäänyt kermaosio käytettäväksi.Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään sauvasekoittimella tai blenderissä samettimaiseksi soseeksi ja kaada pieneen vuokaan. LAita kakku yön yli kovettumaan jääkaappiin.
    Sekoita kuorrutusta varten kaikki ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan. Laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin, jotta se hieman kovettuu ja saaat sen levitettyä kakun pinnalle tasaiseksi. Pursota osasta kuorrutetta halutessasi ruusukkeita kakun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä kakku jääkaapissa.

 

Diddle me this.  Diddle me that.  Who’s afraid of getting fat?  Not I, says the chef who created a low-carb, sugar- and grain-free cake that takes only 10 minutes to make and allow more time spending burning the calories (feel free to choose the method you like the most) than standing in the kitchen.

This sexy dish was inspired by a mango-orange chicken curry I had at a Thai restaurant.  I’m not sure if it was the food or the male waiter who served it to me, but something changed in me that day.  The dish had mango and orange in it and together unlock something primal.  Sweet, tart and sensual.  You really can’t go wrong serving a date this… Or having it all of your own sexy self. It’s grain-free, gluten-free, sugar-free and almost dairy-free (except for the protein powder) and really is easy AF. Enjoy.

MANGO-ORANGE NO-BAKE PROTEIN CAKE

Makes a small (15 cm) cake, serving appr 8 persons

 

Cake:

200 g Proegg smoothie, orange flavor

100 g fresh mango

100 g coconut cream*)

50 g Scitec Protein Delite powder, coconut almond OR Fortix Ultra Whey powder, vanilla-peach

80 g Foodin coconut flour

80 g Foodin coconut manna, melted and cooled

Pinch of salt (stevia for sweetening)

 

Frosting (optional)

1 –  1 ½ dl Foodin coconut manna, melted and cooled

100 g coconut cream *)

Gym Beam sugar-free maple syrup**)

Pinch of vanilla

Pinch of salt

(stevia for sweetening)

 

*)Put a can of coconut milk in fridge overnight, open next day and scoop out only the hardened white portion (i.e. coconut cream mass). You can use the residue liquid part for smoothies etc.

**) Or normal maple syrup or pinch of stevia

 

Mix all ingredients together in a bowl with electric blender or in a powerful blender until velvety smooth and pour it into a platinum silicon dish with removable bottom (I used Lékuè brand). Taste and add sweetening if you wish. Put the cake in the fridge to hard overnight.

Whip all the frosting ingredients together. Taste and add sweetening if you wish. Pour the frosting into a piping bag and decorate the cake the way you want. I finished it with fresh cut mango pieces, home-made almond brittle, hemp and chia seeds, coconut flakes and edible flowers.

 

#vihannesporssi #proegg @laitilankanatarha @sporttimekka @urtekram @foodin #totalgymoy #mango #orange #nobake #protein #cake #glutenfree #grainfree #dairyfree #coconut #lowcarb #bodybuilding #fitness #healthy #sugarfree #eggwhites #fitfood #easy #recipe #fortixnutrition #scitec

Leave a Reply