
5 minuutin viljaton proteiini-pannupizza (Recipe also in English)
En tiedä, kuinka monta kaloria tässä viljattomassa, 5 minuutissa valmistuvassa (plus paistoaika) pannupizzassani on, mutta mahani tietää, että siinä on tarpeeksi. Etenkin, jos syöt koko kuningattaren annoksen. Ja hiilareitakin siinä on tuskin lainkaan, mutta mikä vielä tärkeämpää – ei vehnää, joka saattaisi sössiä suolistosi solmuun. Tästä ohjeesta riittää kahdelle, tai yhdelle, jos kyseessä on hyvän ruokahalun omaava naiskokki 🙂 Maukkaus pitää huolen siitä, että tämän pizzan parissa ei tarvita pakkotoistoja haarukkatyöskentelyssä, pizza hujahtaa hetkessä käkättimeen. Enjoy. <3
5 minuutin viljaton proteiini-pannupizza
1 kuningattaren annos tai 2 normaalinälkäisen annosta
600 g Proegg nestemäistä valkuaista
4 – 6 rkl kookosjauhoja (Foodin) tai 3 dl kaurajauhoja
6 tl psylliumjauhetta (ei hiutaleita)
90 g Fortix Iso Natural -maustamatonta herajauhetta
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(haluamiasi mausteita)
Haluamasi täytteet (kokeile kylmäsavulohta, poron- tai hirvenlihaa, vuohenjuustoa, tuoreita tomaatteja, tomaattikastiketta, tuoretta rucolaa, tuoretta basilikaa, haluamaasi juustoraastetta jne)
Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin sekaisin.
Kaada seos uunin kestävään pannuun (itse käytän timanttipinnoitettua Swiss Diamond -pannuja) ja paista 175 asteessa noin 10 – 15 minuuttia. Ota pohja uunista, täytä haluamillasi täytteillä ja paista vielä (grillivastuksen) alla sen aikaa, että täytteet lämpenevät ja juusto sulaa.
KLIKKAA TÄSTÄ VIDEOON/ CLICK HERE FOR A VIDEO
I don’t know how many calories there are in my gluten-free deep-dish pizza but my stomach knows that there is very little there is enough. But only very little carbs – or more importantly no wheat that might mess up your gut. The recipe serves 2-4 normal servings or 1 serving for a woman with a decent appetite. The devilishly delicious taste makes sure, there are no forced reps needed here in the fork-work. 🙂
5 minute wheat-free deep dish pizza
1 queen size serving or 2 normal ones
600 g Proegg liquid egg whites
4 – 6 rkl coconut flour (Foodin) or 3 dl oat flour
6 tl psyllium powder (no flakes!)
90 g Fortix Iso Natural whey protein
3 tl baking powder
1/2 tl salt
(your favourite herbs and spices)
Fillings of your choice. Try for example cold-smoked salmon, goat cheese, fresh tomatoes, tomato sauce, fresh rucola and basil, grated cheese etc.
Blend all ingredients in a bowl and pour onto an oven-proof pan. I always use Swiss Diamond pans in my cooking.
Bake at 175 celcius for 10 – 15 minutes. Top with your favorite toppings and bake again (under broiler) until the toppings are warmed and cheese melted.