IMG 5910

Fortix glukosamiinisulfaatti – hoitoa nivelille ja suolistolle

 

Jäykisteleekö nivelet? Kipua polvissa tai lonkissa? Suolisto ei tunnu yhteistyökykyiseltä? Saatat hyötyä Fortix glukosamiinisulfaatista.

Mitä glukosamiini on?

Glukosamiini on ihmisessä luontaisesti esiintyvä aminomonosakkaridi, jota tarvitaan rustojen, nivelpintojen ja selän välilevyjen sekä nivelnesteen rakennusaineeksi, mutta sitä on myös esimerkiksi ihossa, jänteissä, verisuonten seinämissä, sydämen läpissä ja silmissä. Ilman glukosamiinia rustot ohenevat, jäykistyvät ja niiden kestävyys heikkenee. Kun rusto rappeutuu, nivelet alkavat oireilla.

Miten glukosamiini toimii?

Glukosamiini muodostaa puolet hyaluronihaposta, joka stimuloi kollageenin tuotantoa. Glukosamiinit hävittävät myös nivelnesteestä tulehdussoluja (T-lymfosyyttejä) ja hidastavat rustokudoksen hajoamista. Niiden vaikutus perustuu siihen, että ne stimuloivat rustosoluja tuottamaan itse ruston rakennusaineita.

Glukosamiinin hyödyt

Sen lisäksi, että glukosamiini hellii niveliä ja rustoja, sillä on myös positiivisia vaikutuksia esimerkiksi ruuansulatuselimistön toimintaan.

  • Glukosamiini voi parantaa nivelten terveyttä ja helpottaa nivelrikosta aiheutuvia kipuja ja tulehduksia: Glukosamiineja käytetään sekä nivelvaivojen oireiden hoitoon että perushoitona, jonka tarkoitus on suojata nivelrustoja rappeutumasta. Perinteiset tulehduslääkkeet (aspiriini, fenyylibutatsoni, indometasiini, diplofenakki, ibuprofeeni jne) lisäävät pitkään käytettyinä ruston kulumista; syynä on niiden haitallinen vaikutus rustoa muodostaviin soluihin. Glukosamiinit toimivat päinvastoin, ne stimuloivat rustosoluja tuottavien kondrosyyttien toimintaa ja estävät rustokudosta hajottavien entsyymien vaikutusta.
  • Glukosamiini voi parantaa ruuansulatuselimistön toimintaa ja helpottaa suolistosairauksien oireita: glukosamiinilla on todettu olevan suoliston limakalvoja suojaavia vaikutuksia ja helpottavan esimerkiksi vuotavan suolen oireyhtymän sekä tulehdullisten suolistosairauksien oireita.

Vaikutus ja käyttö

Parhaiten imeytyvä ja yleisimmin käytetty glukosamiinin muoto on glukosamiinisulfaatti, joka on tehokkainta suun kautta nautittuna. Fortix Glucosamine Sulphate on 100% glukosamiinisulfaattia, eikä siihen ole lisätty muita aineksia.

Glukosamiinille ei ole määritelty päivittäistä saantisuositusta, mutta sen on todettu olevan turvallinen käyttää jopa suurinakin määrinä. Yleensä glukosamiinia otetaan 500-1500mg päivässä joko yksinään tai muihin lisäravinteisiin yhdistettynä, kuten kondroitiiniin, omega-3 -rasvahappohin tai MSM:ään.

  • Nivelkipujen tai nivelten hyvinvoinnin edistämiseen: 1500mg päivässä joko kerta-annoksena nautittuna tai jaettuna kolmeen 500mg annokseen. Glukosamiiniin on tällöin hyödyllistä yhdistää myös muita niveliä helliviä ja tulehdusta estäviä aineita, kuten kurkumaa, omega-3-rasvahappoja tai MSM:ää.
  • Nivelrikon oireita helpottamaan: 1500mg päivässä yhdistettynä 400mg kondroitiinisulfaattiin.
  • Suoliston hyvinvoinnin edistämiseen: 1500mg päivässä yhdessä esimerkiksi MSM:n, lakritsinjuurijauheen, Fortix Enzyme Comlex-ruuansulatusentsyymien tai probioottien kanssa.

Saatavana täältä: Fortix Glucosamine Sulphate 250g/ 9.90€

Ps. Ao kuvan miesten mesh-kankaiset shortsit (itse käytän myös näitä, koossa M) saatavana täältä: Fortix miesten shortsit 19,90€

 

Leave a Reply