Suklaakakku Pala

Hyvän olon viljaton ja maidoton proteiini-suklaakakku (Recipe also in English)

Damn, syksy tulee, ulkona alkaa olla kylmempi kuin Darth Vaderin sydän ja pitäisi saada oma kroppa lämpimäksi. Ja sinun.

Tämä täysin viljaton, maidoton (lukuunottamatta Fortix 100% Hydro -proteiinijauhetta, jonka sijaan voit käyttää myös Fortix Pro Beef -proteiinijauhetta tai kasviproteiinijauhetta), sokeriton ja paleo -suklaakakku auttaa pärjäämään kylmyyden läpi, kunnes kevät pomppii paikalle vikkelämmin kuin pupujussit kuumuudessa. Kaakao on tunnettu hyvänolon hormoneja stimuloivasta vaikutuksestaan, ja lisäksi se sisältää jo itsessään serotoniinia ja anandamidia. Anandamidi on tunnettu hyvänolon aikaansaaja, jota vapautuu muun muassa urheilusuorituksessa, mikä tuottaa urheilijalle hyvää oloa urheilusuorituksen jälkeen. Kun suklaakakku pimpataan vielä afrodistisilla yrteillä, syntyy kakku, joka lämmittää lanteita, leiskauttaa lakanoita ja rentouttaa lihaksia ja hermostoa. Raakakaakao on nimittäin yksi eniten magnesiumia sisältävistä ruoka-aineista.

Resepti saattaa vaikuttaa pitkältä ja vaivalloiselta. koska kakkua joutuu jäähdyttelemään välillä, mutta resepti on käytännössä helppo ja kaiken vaivannäön arvoista, kun sen kerran käy läpi.

PROTEIINI-SUKLAAKAKKU (12-16 annosta)

2 dl Foodin kookosöljyä, sulatettuna ja jäähdytettynä

4 dl erytritolia*

240 g Proegg -nestemäistä valkuaista (tai 4 munaa)

2,5 dl mantelimaitoa tai muuta maitoa

ripaus vaniljajauhetta

1 rkl omenaviinietikkaa

7,5 dl mantelijauhoja

2 dl Foodin raakakaakaojauhetta

1 dl Fortix 100% Hydro-proteiinijauhetta, suklaa

0,5 dl Foodin kookosjauhetta

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

*tai ruokosokeria, jolloin kakku ei tietenkään ole sokeriton

KUORRUTUS

1 tlk Urtekram kookosmaitoa 

3 dl maidotonta tummaa suklaata murskattuna

3 rkl kookosöljyä

ripaus suolaa

 

Valmista ensin kuorrutus. Pilko suklaa kookosmaidon joukkoon pieneen kattilaan ja lisää kookosöljy. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut maidon joukkoon ja seos on tasaista Lisää ripaus suolaa, anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta se kelmulla peitettynä jääkaappiin 6 tunnin ajaksi tai yön yli.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään öljy, erytritoli, valkuaiset/ munat, vanilja ja etikka. Sekoita tasaiseksi ja lisää mantelimaito. Sekoita vielä kerran tasaiseksi.

Sekoita toisessa kulhossa loput (kuivat) aineet. Lisää kuivien aineiden seos varovasti valkuais-öljy-seokseen joukkoon ja sekoita jälleen tasaiseksi.

Kaada taikina Lékuè platinasilikoniseen irtopohjavuokaan ja tasoita pinta veitsellä tai lastalla. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä ensin vuuassa noin 15 minuuttia ja irrota sen jälkeen reunus. Anna jäähtyä täysin ja laita sivuun odottamaan täyttämistä.

Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Koko kakku levittämällä joka kerroksen väliin kuorrutetta ja lopuksi kuorruta koko kakku. Koristele haluamillasi koristeilla. Itse käytin raakakaakaonibsejä, hampunsiemeniä, chia-siemeniä, syötäviä kukkia.

Säilytä kakku jääkaapissa.

 

It’s colder than Darth Vader’s heart outside and I need to get my body warm. And yours.
This grain-free, dairy-free, sugar-free and paleo-friendly chocolate cake recipe should help you mark a few extra notches until spring fever kicks in like rabbits in heat. You get the comfort of a chocolate that warms the bones while the cocoa aphrodisiac sets the loins ablaze. 😜 Although made with innocent ingredients, it’s pimped up with some special herbs that guarantee that this is not a cake you want to bring to your Bible group 😈😇
The recipe might seem long with all the chilling and waiting but the joy the cake will bring for the tastebuds is worth the trouble. It’s like removing a stubborn bra 😀

PROTEIN CHOCOLATE CAKE (serves 12-16)

2 dl virgin coconut oil, melted and cooled

4 dl erytritol 

240 g Proegg liquid egg whites or 4 large eggs

2,5 dl almond milk or other milk

1 tablespoon pure vanilla extract

1 tablespoon apple cider vinegar

7,5 dl Foodin almond flour

1 dl Fortix 100% Hydro protein powder, chocolate

2 dl Foodin raw cocoa powder

0,5 dl Foodin coconut flour

2 teaspoons baking soda

½ teaspoon salt

For the paleo chocolate frosting:

1 (14 ounce) can coconut cream

1 ½ cups dairy free chocolate chips

Pinch of salt

First begin by making your frosting: Add the coconut cream, chocolate chips and a pinch of salt to a small pot and place over low heat. Whisk until melted. Transfer to a bowl, cover with plastic wrap and place in the fridge to harden for 6 hours or until hard. Overnight is best!

Preheat oven to 175 degrees.

In a large bowl, mix together the melted and cooled coconut oil, coconut sugar, eggs, vanilla and apple cider vinegar until smooth. Add almond milk and beat once more until mixture is well incorporated.

In a separate bowl, whisk the almond flour, cocoa powder, coconut flour, baking soda and salt together. Add the dry ingredients to the wet ingredients and mix well. Mixture will be on the thicker side.

Pour the batter onto a silicon cake pan spread out with a spatula to smooth the top. Bake for 20-30 minutes until a tester comes out clean or with just a few crumbs attached; rotating the pans halfway through baking. Let cake cool in the pan for 15 minutes then transfer to the fridge to finish cooling completely. Allow cake to cool in the fridge for at least an hour before removing from the pan and frosting. The cake should be room temperature when you frost it. This is very important. Cake can be made a day ahead if you’d like!

Cut the cake in three parts horizontally. Layer cake, using  frosting between each layer, then frost the top and sides with remaining frosting. Cake should be tstored in the fridge.

You can top the cake with a sprinkle of fancy sea salt if you like sweet and salty.

This cake would be delicious with berries between each layer.

Leave a Reply