IMG 3863

Proteiini-chili-suklaamousse (recipe also in English)

Jotkut Asia vaan kuuluvat yhteen. Musta nahka ja kovaääninen moottoripyörä. Iho ihoa vasten. Total workout amino ja treeni. Suklaa ja chili.

Tämä samettinen proteiini-suklaamousse sisältää raakakaakaota, joka on tunnettu afrodistisista – eli lakanoita leiskauttavasta – vaikutuksestaan. Se on yksi harvoista ruoka-aineista, joka serotoniinia eli hyvänolon hormonia. Lisäksi se on yksi parhaimmista magnesiumin lähteistä ja voi siksi vaikuttaa rentouttavasti lihaksistoon ja hermostoon.

Anandamidi sen sijaan on aivoissa syntyvä hermoston välittäjäaine, jota raakakaakaossa on myös runsaasti. Anandamidi on myös yhdenlainen eliomistön itsensä tuottama kannabinoidi, joka sitoutuu kannabisreseptoreihin. Urheilusuoritus johtaa anandamidin vapautumiseen elimistössä, mikä tuottaa urheilijalle hyvää oloa urheilusuorituksen jälkeen.

 

Chili antaa potkua suklaan makuun, mutta se myös stimuloi endorfiinin eli hyvänolon hormonin eritystä. Lisäksi chili kiihdyttää verenkiertoa ja sydämensykettä.

 

Bonuksena tämän moussen voi helposti muokata kokonaan maidottomaksi vegaaniversioksi ja se on gluteeniton, viljaton ja sokeriton. Proteiinina kannattaa käyttää Fortix 100% Hydro -proteiinia, sillä se ei sisällä mitään ylimääräisiä sakeuttamis- tai pakkuuntumisenastoaineita tai muuta turhaa, mitä elimistö ei tarvitse ja mikä voisi reagoida yllättävällä tavalla leivonnassa.

 

Herkku syntyy helposti, mutta sytyttää nopeasti.

 

PROTEIINI-CHILISUKLAAMOUSSE (4 annosta)

120 g cashew-tahnaa

200 g kookosmaidosta erotettua kookoskermaa (tarvitset tähän n 1 – 2 tlk kookosmaitoa)**

4 rkl Gym Beam sokeritonta suklaasiirappia 

4 rkl raakakaakaojauhetta

8 rkl Fortix 100% Hydro -proteiinijauhetta, suklaa

ripaus vaniljajauhetta

ripaus suolaa

chilijauhetta maun mukaan

 

Koristeluun:

chilihiutaleita, hampunsiemeniä, chia-siemeniä, raakakaakaonibsejä

 

**) Valmista kookoskerma jo edellisenä päivänä. Laita kaksi kookosmaitotölkkiä jääkaappiin yön ajaksi. Avaa tölkit seuraavana päivänä ja kauho niiden valkoinen kova osa käytettäväksi tässä reseptissä. Pohjalle jäävän veden voit käyttää vaikka smoothieen.

 

Laita kaikki ainekset voimakastehoiseen tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaan päivään.

Koristele ennen tarjoilua.

 

 

PROTEIN CHILI-CHOCOLATE MOUSSE (4 serves)
Gluten-free, grain-free, sugar-free
120 g Cashew butter (Foodin)200 g coconut cream (see below**)4 tbsp GymBeam sugar-free pancake or chocolate syrup
4 tbsp raw cocoa powder
Pinch of pure vanilla extract (Foodin)
Pinch of chili powder
Pinch of salt
8 tbsp Fortix 100% hydro whey protein pow
Optional Toppings:
a light sprinkling of chili flakes
cacao nibs (or shaved chocolate)
a light sprinkling of chili powder
Blend all mousse ingredients in a high power blender or with electric handheld mixer until completely smooth. Pour into dishes /jars of your choice, tap lightly on the counter to flatten the top, and refrigerate overnight.
When ready to eat, sprinkle with desired toppings and serve. Keep leftovers refrigerated or frozen.
**The coconut cream used in this recipe is the firm white stuff gathered at the top of chilled cans of full-fat coconut milk. You’ll need to chill the can in an upright position overnight for the cream to separate from the water and surface up to the top.

Leave a Reply