IMG 5177

MINTTU-PISTAASI -PROTEIINIJÄÄTELÖ (recipe also in English)

 

Ylikuumeniko kroppa kesähelteellä? Tuntuuko vatsassa kuin siellä olisi voimistelukilpailut käynnissä? Kaipaako jääkaapissa makaavat ruuantähteet jatkojalostamista? Valmista minttu-pistaasi-proteiinijäätelöä, jonka sisältämä minttu rauhoittaa vatsaa, viilentää kroppaa ja samalla saat jääkaapissa mahdollisesti makaavan ylikypsän avocadon sekä valkuaisten jämät hyödynnettyä ihanaan, helppotekoiseen herkkuun.

 

MINTTU-PISTAASI PROTEIINIJÄÄTELÖ

1 iso avocado, kuorittuna ja kivi poistettuna

3 dl kevyttä kookosmaitoa tai muuta haluamaasi kasvimaitoa

2 rkl sitruunamehua

200g kuorittuja pistaasipähkinöitä*

1 dl Fortix IsoNatural- tai IsoPro vanilja -proteiinijauhetta

200 ml Proegg nestemäistä valkuaista

Steviaa ja erytritolia makeutukseen maun mukaan

Tuoretta minttua

+ 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

 

*) jauha pistaasipähkinät hienoksi jauhoksi tehokkaassa blenderissä. Mikäli et omista blenderiä, voit myös rouhia pistaasipähkinät, mutta jäätelön koostumus ei ole tällöin sama. Pistaasijauheen voit jättää myös kokonaan pois.

 

Valmistusohje:

Yhdistä avokado, kookosmaito, minttu, proteiinijauhe ja pistaasipähkinäjauhe ja sitruunamehu tehosekoittimessa ja sekoita samettiseksi seokseksi.

Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa niin kauan, kunnes valkuaisvaahtoon muodostuu teräviä huippuja eikä se valu kulhosta pois.

Lisää valkuaisvaahto minttuseoksen joukkoon varovasti sekoittaen.

Kaada seos pakastimen kestävään astiaan. Jäähdytä 4-6 tuntia tai yön yli. Ota jäätelö sulamaan huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua ja nauti!

 

—-

 

I was cleaning out the fridge and found one almost over-ripe avocado and some leftover Proegg egg whites and voila! Mint-pistachio protein ice-cream just happened 😀✌. Benefits include the cooling and soothing effect of mint on the stomach.

 

In addition to throwing out the garbage from the fridge and filling it up with healthy stuff, you should whip up this ice-cream. It’s chock full of all kinds of healthy stuff for you and tastes like a goddamn flavor explosion in your mouth. Whip this up. It only takes minutes (plus freezing time)

 

MINT-PISTACHIO PROTEIN ICE-CREAM

 

1 Large Avocado, pitted and peeled

300 ml light coconut milk ort other non-dairy milk of your choice

2 tbsp lemon juice

200g pistachios, ground into flour in as blender (you can also omit the pistachio flour but the flavor of the ice cream will change)

1 dl Fortix IsoNatural or Iso Pro protein powder (vanilla)

200 ml Proegg egg whites

Stevia and erytritol for sweetnening (to taste)

Fresh mint

+ 50g pistachios, chopped

 

Instructions

Combine the Avocado, mint, coconut milk and pistachio flour, protein powder and lemon juice in a blender or food processor. Blend until smooth.

Meanwhile beat the egg whites in another bowl with electric handheld mixer until stiff peaks form. Fold in the pistachio mixture until fully combined, then stir in the chopped pistachios.

Pour the mixture into a freezable container. Freeze for at least 4 to 6 hours, or overnight. Enjoy!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *