IMG 2776

Sustamine™ – Rautainen suorituskyky, rautainen suolisto ja apua nesteytykseen!

 

Tuntemattoman Sotilaan Koskela lienee käyttänyt Sustamiinia – hänhän esitteli itsensä ”Koskela Suomesta – syö rautaa ja paskantaa kettinkiä”. Sustamiini nimittäin kaikkien muiden hyötyjen lisäksi auttaa suoliston toiminnassa!

Sustamine™ on lisäravinne, joka on suunniteltu auttamaan urheilijoita huippusuorituksiin intensiivisissä harjoituksissa parantamalla kehon nestetasapainoa, suorituskykyä ja palautumista. Lisäksi se vaikuttaa positiivisesti immuniteettiin ja suoliston toimintaan.

Sustamine™ on rekisteröity tuotemerkki, ja sisältää alanyyliglutamiinia – patentoidulla käymismenetelmällä saatua dipeptidiä, joka imeytyy paremmin kuin muut proteiinimokekyylit ja voi auttaa urheilijaa – lajista riippumatta – saavuttamaan tavoitteensa.
Alanyyliglutamiini muodostuu L-alaniinista ja L-glutamiinista, jotka ovat avainasemassa typen kulkeutumisessa kudoksissa sekä glukoosin varastoinnissa. Vaikka alaniini onkin kategorisoitu ei-välttämättömäksi aminohapoksi, kun puolestaa glutamiini on ehdollisesti välttämätön, ne molemmat parantavat nesteytystä synergisesti.
Alaniini nostaa solusisäistä kalium-pitoisuutta siten sitoen vettä soluun. Glutamiini puolestaan auttaa kehon kokonaisvaltaista happotasapainoa. Intensiivisen harjoittelun tai muun stressin vaikutuksesta molempia aminohappoja irtoaa lihaksistosta suurissa määrin. Mikäli lihasten varastoja näiden aminohappojen osalta ei korjata, harjoituksen tehokkuus ja laatu, palautuminen, vastustuskyky sekä lihasten kehittyminen heikkenee.

Miksi Sustamine™?

Sustamine on korkealuokkainen L-alanyyli-L-glutamiini -valmiste. Tutkimusten mukaan L-alanyyli-L-glutamiini voi
– tehostaa typpikiertoa
– vähentää lihaskataboliaa ja leusiinin hapettumista
– parantaa suoliston toimintaa
– antaa suojaa kudosvauroita vastaan
– parantaa suortuskykyä
– edistää lihashypertrofiaa ja kestävyyttä
– dipeptidikombinaatio antaa suojaa vapaita happiradikaaleja vastaan

Milloin ottaa Sustamine™?

Fortix Sustamine™ on erityisen hyödyllinen, kun harjoittelu on intensiivistä, volyymit suuria, nestetasapaino heikentynyt tai kun hiilihydraattien saanti on rajoitettua tai näiden yhdistelmän alaisissa harjoitusolosuhteissa.
Harjoituspäivinä Sustamine™ otetaan ennen harjoitusta ja sen aikana auttamaan nesteytyksessä, elektrolyyttitasapainon ylläpidossa, sekä BCAA- ja glukoosiaineenvaihdunnassa, sekä harjoituksen jälkeen auttamaan palautumisessa.
Lepopäivinä Sustamine™ otetaan pitkin päivää, mieluiten hiilihydraatteja sisältävien aterioiden kanssa, mikä auttaa optimoimaan glykogeenivarastojen täydentymistä.

Mitä lisäravinteita kannattaa yhdistää Sustamine™ kanssa?

Samat lisäravinteet, jotka toimivat tehokkaasti glutamiinin kanssa, toimivat myös Sustamine™ kanssa: natrium ja muut elektrolyytit, BCAA, glysiini ja kysteiini (tai N-asetyylikysteiini tai metioniini), arginiini ja/tai sitruliinimalataatti, alpha-ketoglutaraatti, ja glukoosi sekä N-asetyyli-glukosamiini. Mikäli haluat helppokäyttöisen lisäravinteen, joka sisältää kaikki nämä synergiset ainesosat Sustamine™ kanssa, tsekkaa Fortix Total Workout Amino (lisätietoa http://fortixnutrition.fi/fortix-total-amino/)

Ylläolevat seikat huomioonottaen on vaikea kuvitella ketään kehonrakentajaa tai urheilijaa, joka ei hyötyisi alaniinin ja glutamiinin synergisistä vaikutuksista – Sustamine™ muodossa.

Saatavana täältä: Sustamine 500mg 60 kaps/ 33.90€

Lähteet:

Jay R Hoffman, David R Williams, […], and Maren S Fragala. L-alanyl-L-glutamine ingestion maintains performance during a competitive basketball game. J Int Soc Sports Nutr. 2012; 9: 4.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3316133/…

Hoffman JR, Ratamess NA, Kang J, et al. Examination of the efficacy of acute L-alanyl-L-glutamine ingestion during hydration stress in endurance exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition. 2010;7:8. doi:10.1186/1550-2783-7-8.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20181080

Hoffman JR, Williams DR, Emerson NS, et al. L-alanyl-L-glutamine ingestion maintains performance during a competitive basketball game. Journal of the International Society of Sports Nutrition. 2012;9:4. doi:10.1186/1550-2783-9-4.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22397703

Harris RC, Hoffman JR, Allsopp A, Routledge NB. L-glutamine absorption is enhanced after ingestion of L-alanylglutamine compared with the free amino acid or wheat protein. Nutr Res. 2012 Apr;32(4):272-7. doi: 10.1016/j.nutres.2012.02.003. Epub 2012 Apr 9.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22575040

Wang W, Choi RH, Solares GJ, Tseng HM, Ding Z, Kim K, Ivy JL. L-Alanylglutamine inhibits signaling proteins that activate protein degradation, but does not affect proteins thatactivate protein synthesis after an acute resistance exercise. Amino Acids. 2015 Jul;47(7):1389-98. doi: 10.1007/s00726-015-1972-7. Epub 2015 Apr 3.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25837301

Pruna GJ, Hoffman JR, McCormack WP, et al. Effect of acute L-Alanyl-L-Glutamine and electrolyte ingestion on cognitive function and reaction time following endurance exercise. Eur J Sport Sci 2014 Oct 16:1-8.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25321847

McCormack WP, Hoffman JR, Pruna GJ, Jajtner AR, Townsend JR, Stout JR, Fragala MS, Fukuda DH. Effects of l-Alanyl-l-Glutamine Ingestion on One-Hour Run Performance. J Am Coll Nutr. 2015 Jun 22:1-9.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26098280

Leave a Reply