Snapseed

SOKERITON KINUSKIKAKKU PROTEIINIPOHJALLA

Seuraavan kerran, kun joku käskee syömään enemmän vihanneksia, aloita tästä kakusta. Palassa proteiinikakkupohjaa on ravintosisällöt kohdillaan niille, jotka välttelevät rasvaa ja sokeria: palassa on 76 kaloria, josta 12.5 g proteiinia, 1.9 g hiilareita ja 1,09 g rasvaa. Se on viljaton, sokeriton, vähärasvainen, kuitu- ja proteiinipitoinen ja silti saa makuhermot kehräämään tyytyväisyydestä. Kakkupohja on tehty Fortix IsoPro tai Iso Natural -proteiinijauheesta, munanvalkuista, kukkakaalista ja erytritolista ja kookosjauhoista jne. Ja maistuu aivan tavalliselta sokerikakulta. Fortixin proteiinijauheet so0ivat erinomaisesti leivontaan, sillä ne eivät sisällä ylimääräisiä sakeuttamisaineita tai muuta tarpeetonta, joka saattaisi sössiä lopputuloksen reagoimalla yllättävällä tavalla muiden ainesten kanssa. Täytteenä on keittämättä valmis sokeriton ja kermaton lucuma-kinuski, tahini-fudge sekä tuore banaani, mutta voit valita täytteet oman makusi mukaan. Kuorrute on vaahdotettua kookoskermaa, lucuma-kinuskia ja syötäviä kukkia. 😍🌺 Yritätkö syödä paremmin? Aloita kakusta 🍰

Ainekset @sporttimekka @barebells.fin @noccofinland @foodin @urtekramsuomi @laitilankanatarha @vihannesporssi

KINUSKIKAKKU KUKKAKAALIPOHJALLA

10 annosta

Per annos (pelkkä pohja):

76 kcal

Prot 12.5 g

Hh 1,9 g

R 1,09 g

 

Kakkupohja:

250 g keitettyä kukkakaalia muussattuna samettiseksi soseeksi

200 g Barebells-proteiinivanukasta, vanilja

240 g Proegg -nestemäistä valkuaista

6 rkl Foodin kookosjauhoja

2 dl Fortix Nutrition IsoNatural tai IsoPro vanilja proteiinijauhetta

2 tl leivinjauhetta

steviaa ja eryrtritolia maun mukaan makeutukseen

Bourbon vaniljajauhetta maun mukaan

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai lusikalla ja kaada voideltuun vuokaan tai platinasilikoniseen vuokaan, jota ei tarvitse voidella.

Paista kakkua noin 20 – 30 minuuttia. Mikäli kakun pinta tummuu liikaa, laita sen päälle leivinpaperin tai folion pala.

Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen kolmeksi kerrokseksi.

Kostuta tarvittaessa veden ja IsoPro vanilja -proteiinijauheen seoksella.

Valmista lucumakinuski.

LUCUMA-KINUSKI

150 ml sokeritonta vaahterasiirappia (esim GymBeam Pancake syrup) tai tavallista vaahterasiirappia

60 g lucumajauhetta (määrä riippuu hieman käyttämäsi lucuman merkistä, mutta tavoitteena on käyttää sitä sen verran, että saat kinuskimaisen tahnan aikaiseksi)

2 tl sulatettua kookosöljyä

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja käytä heti, sillä kinuski kovettuu jääkaapissa.

Täytä kakku kinuskilla, banaanilla, tahini-fudgella (resepti instagram @skyttahanna) tai haluamillasi täytteillä ja kaada päälle kinuskia sekä koristele reunat vatkatulla kookoskermalla (mausta se vaniljalla ja stevialla) tai vaikka rahkalla.

Laita kakku jääkaappiin hetkeksi.

 

Täytä ja koristele proteiinikakkupohja haluamillasi aineksilla – tässä on käytetty vatkattua kookoskermaa, sokeritonta ja kermatonta lucuma-kinuskia, syötäviä kukkia ja hampunsiemeniä

 

Next time someone tells you to eat more veggies, get down on this cake. It’s grain-free, sugar-free, low fat, high fiber and protein rich and healthy AF without sacrificing flavor. The Cake base is made with Fortix IsoPro or Iso Natural protein powder, Proegg eggwhites, cauliflower and erytritol and coconut flour etc and taideta exactly like normal sugar cake. The filling is sugar-free no-cook tahini fudge and lucuma caramel and fresh banana. The toppings are lucuma caramel, whipped coconut cream and granium pedals.  Trying to eat better? START WITH A CAKE .

Ingredients from @sporttimekka @barebells.fin @noccofinland @foodin @urtekramsuomi  @laitilankanatarha @vihannesporssi

 

LUCUMA CARAMEL-TAHINI FUDGE-BANANA CAKE ON GRAIN-FREE CAULIFLOWER CAKE

Cake base:

250 g cauliflower, cooked soft and pureed into velvety smooth

200 g @barebells.fin protein pudding, vanilla

240 g @laitilankanatarha Proegg egg whites

6 Tbsp @foodin coconut flour

2 dl @sporttimekka Fortix Nutrion IsoNatural or IsoPro Vanilla protein powder

2 tsp baking powder

stevia and erythritol to taste

Bourbon vanilla powder to taste

Bake at 175 Celsius about 20-30 minutes and let cool before slicing horizontally into 3 layers.

For moistening the cake (optional)

@Barebells.fin Milkshake

Fillings:

Tahini fudge (recipe in my instagram @skyttahanna)

Lucuma caramel

Fresh banana

Whipped coconut cream sweetened with stevia and thickened with psyllium

#totalgymoy #sporttimekka #banana #fitfood #shortcake #vanilla #fuelfood #paleo #sugarfree #grainfree #coconutcream #fortixnutrition #kansettelu #fitness #healthy #lowcarb #cleanoating #eggwhites #glutenfree #summer #protein #whey #coconut #vanilla #tahini #lucuma #superfood #caramel #fudge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *